IZ SOKOLSKEGA DOMA JE OB KARAOKAH ZADIŠALO PO ČAJU

Aktivisti Kluba študentov Ilirska Bistrica smo tudi letos v sodelovanju z Mladinskim klubom Nade Žagar organizirali že tradicionalno KŠIB-ovo čajanko. Ta je potekala v soboto, 6. aprila 2019, klubu MKNŽ-ja, letos na malo drugačen način.

Izvedli smo namreč že drugo čajanko s karaokami ter tako mladim lokalnim pevkam in pevcem dali priložnost, da se predstavijo širšemu občinstvu. Čajanka z izzivom je prvič potekala leta 2017, na njej pa so nastopile štiri mlade pevke. Na naše veliko veselje je tokrat na oder stopilo kar devet nadobudnih pevcev in pevk, ki so se ob spremljavi benda v zasedbi Erika Čeboklija, Roka Mikuletiča, Jana Mikuletiča ter Gregorja Volka predstavili z dvema pesmima po lastnem izboru. Letos so publiko očarali Matej Križman, Eva Česnik, Odineja Ratek, Domen Žužek, Sara Česnik, Tina Križman, Ria Ileršič, Urška Vrh ter Tanja Hozner. Vsi prijavljeni pevci in pevke so bendu sporočili, s katerima pesmima se bodo predstavili, ter kljub le eni vaji z bendom pred nastopom odlično odpeli obe izbrani pesmi. Nekateri izmed nastopajočih so se že večkrat predstavili na odru ter nastopili tudi na prvi KŠIB-ovi čajanki s karaokami, za druge pa je bil to eden izmed prvih tovrstnih nastopov. Vsekakor se je izkazal čisto vsak izmed nastopajočih, saj so vsi poželi imeniten aplavz publike.

Obiskovalci so med poslušanjem uživali ob toplem čaju ter raznovrstnih prigrizkih, ki so jih pripravile naše aktivistke. Okušali so lahko tri različne vrstne čajev, in sicer Sencha Wakame zeleni čaj z limonsko travo in narezanimi listi morske alge wakame, Irish morning zeleni čaj s cvetovi žafranike, jagodnimi listi, kokosom, smetano in rumom ter sadni  čaj 1001 noč.

Aktivisti se iskreno zahvaljujemo vsem, ki ste se v tako lepem številu udeležili letošnje čajanke. Posebna zahvala gre vsem nastopajočim, tako pevcem kot bendu, in članom MKNŽ-ja, ki nas ob tovrstnih dogodkih vedno podpirajo, pomagajo z organizacijo ter so nam pripravljeni odstopiti svoje prostore. Upamo, da nam bo tudi v prihodnje uspelo organizirati čim več tako obiskanih dogodkov ter da bo čajanka s karaokami ostala tradicionalen pomladni dogodek.

 

Anja Tomažič,

Klub študentov Ilirska Bistrica

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *