Kultura ga žura!

Za vse, ki mogoče še ne veste, kaj se dogaja v Ilirski Bistrici v novembru 😉

V petek, 16. novembra ob 19. uri bo v mali dvorani Doma na Vidmu v Ilirski Bistrici koncert zborovske glasbe. Nastopil bo Moški pevski zbor Dragotin Kette Ilirska Bistrica z gosti.

V soboto, 17. novembra ob 19. uri bo v veliki dvorani Doma na Vidmu v Ilirski Bistrici gledališka predstava – komedija “Zgledna družina” v izvedbi gledališke skupine MŠD Harije. Avtorica, Jadranka Boštjančič, je vsebino igre podredila različnim vrstam zasvojenosti in odvisnosti (od drog, alkohola do tobaka in interneta) s čimer želimo osveščati o različnih vrstah zasvojenosti in odvisnosti. Ker pa vemo, da je smeh pol zdravja je avtorica k temu dodala še zvhrano mero humorja, prepletenega v izvirnem in začinjenem harijskem dialektu. Vstopnice (po 6 evrov) lahko kupite v predpprodaji v Turistični agenciji Oaza v Ilirski Bistrici ali eno uro pred predstavo na blagajni Doma na Vidmu.

V torek, 20. novembra ob 18. uri bo v Knjižnici Makse Samsa v Ilirski Bistrici predstavitev knjige “Trn ali radost v srcu” avtorja Cirila Zlobca. Pogovor z avtorjem bo vodila Carmen L. Oven, v glasbenem programu pa bo nastopil duo Malunca. Prireditev je posvečena dnevu splošnih knjižnic in zaključku projekta “Primorci beremo”.

V petek, 23. novembra ob 19:30 bo v veliki dvorani Doma na Vidmu v Ilirski Bistrici koncert opernega solista – basbaritonista Juana Vasleta ob klavirski spremljavi Ivana Vombergarja. Izvajala bosta argentinske, brazilske in slovenske pesmi. Vstopnice po 5 evrov so že v predprodaji v Turistični agenciji Oaza v Ilirski Bistrici.

V soboto, 24. novembra s pričetkom ob 10. uri, bo na gradu Prem potekala literarna prireditev Premska srečanja, ki ga že 26. leto zapored pripravljata Združenje književnikov Primorske in Območna izpostava JSKD Ilirska Bistrica. Program prireditve:
10:00 Literarna delavnica – mentorica Patricija Dodič
14:00 Bert Pribac – staroselski Istran, Šavrin in Slovenec (sodelujejo: Bert Pribac, Helena Škrl, Magdalena Svetina Terčon in Edelman Jurinčič
15:00 Festival Slem Prem – literarna nagrada za najboljšo avtorsko pesem
16:30 Predstavitev zbornika Stopinje Literarnega društva Ilirska Bistrica
17:15 Kraški komendijanti iz KŠD Štorje s z enodejanko Ko pride Baltazar

V nedeljo, 25. novembra ob 17. uri bo v mali dvorani Doma na Vidmu v Ilirski Bistrici zborovski koncert “Tam kjer smo doma”. Nastopil bo Ženski pevski zbor Prem (ki je tudi organizator koncerta), kot gostje pa se bodo predstavili: Moška pevska skupina Škvadra in pianistka Elena Startseva Somun.

VABLJENI!

Mogoče se kje srečamo 😉

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *