S KŠIBOM SMO V AVGUST ZAKORAKALI SPROŠČENI

Po daljšem predahu, ki ga je zahtevalo trenutno zdravstveno stanje v državi, smo aktivisti Kluba študentov Ilirska Bistrica v avgustu organizirali kar dve delavnici. Na obe smo povabili čisto vse, ki bi si želeli sprostitve in krajšega umika od vsakdanjega vrveža.
V petek, 7. avgusta, smo gostili mag. Matejo Kržin, ki nas je na Hribu svobode seznanila s sprostitveno jogo. Najprej nam je pokazala nekaj jogijskih vaj, sledile so vaje samomasaže, namenjene predvsem sproščanju, nato pa še energetske vaje. Sklop vseh teh vaj smo zaključili z meditacijo, pri kateri se nam je Mateja pomagala osvoboditi odvečnih misli s tako imenovanimi »pojočimi skledami«. Vsi udeleženci smo bili ob koncu vaj sproščeni in tako navdušeni, da bomo Matejo v kratkem gostili kar še enkrat!
Naslednji dan, v soboto, 8. avgusta, pa nas je domačinka Andreja Kranjec, intermedijska umetnica, videastka in režiserka popeljala v svet akvarelnih barv. Najprej nam je v roke dala svinčnik in list papirja, po katerem smo morali prosto čečkati, kar je bilo nadvse nenavadno in čudno. A smo se tako sprostili in vpeljali v samo ustvarjanje. Predstavila nam je tehnike slikanja, nam povedala, kako dosežemo bolj debele oz. tanke linije, ponazorila nam je delovanje vode na same barve in kako dosežemo prelivanje barv itd. Naslikali smo kar nekaj čudovito barvnih slik, pri samem ustvarjanju pa nas je spodbujala, da se čim bolj sprostimo in da skozi risbe izražamo prave sebe. Naše slike je tudi pokomentirala oz. nam svetovala, kako naj jih dodelamo. Lahko rečemo, da so delavnice na nas delovale več kot sproščujoče in da smo se uspešno potopili v intuitivno slikanje, kot ga sama Andreja poimenuje.

Kaja Boštjančič in Anja Tomažič,
Klub študentov Ilirska Bistrica


 

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *