Uporaba konoplje v medicini

29. 03. 2014, Grand Hotel Union, Ljubljana

 

Glede na trenutno aktualnost konoplje v Sloveniji in v svetu ter njenih potencialov v medicini prihodnosti so v okviru NVO – društva “ONEJ – Društvo prekmurske pobude” pripravili informativno-izobraževalni javni dogodek z naslovom Demistifikacija konoplje – Seminar o uporabi konoplje v medicinske namene, ki gosti mednarodno priznane strokovnjake in raziskovalce iz ZDA, Kanade in Izraela. (program in podrobno o predavateljih v prilogi)

Seminar, katerega častni pokrovitelj je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, bo potekal v soboto 29. marca 2014 v veliki dvorani Grand Hotela Union v Ljubljani.
Naš namen in cilj je razjasniti obstoječe dileme slovenske strokovne, politične in širše javnosti glede konoplje ter omogočiti pridobivanje novih znanj s področja uporabe konoplje v medicinske namene, ki bi državljanom Republike Slovenije zagotovili čim višjo kakovost življenja.
Prepričani smo, da bomo s prizadevanji prispevali k večjemu vedenju o uporabi konoplje v medicinske namene v Sloveniji in s tem olajšali ne le sprejemanje političnih odločitev, temveč predvsem doprinesli k boljši informiranosti tako strokovne kot laične javnosti, ki je do pred kratkim bila gluha in nema za številne potenciale konoplje.

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *