KŠIBOV DOBRODELNI DECEMBER

December je prazničen čas, čas obdarovanj in nasmejanih obrazov. Aktivisti Kluba študentov Ilirska Bistrica smo sklenili, da se bomo letos tudi sami kar se da najbolje potrudili, da bi praznike polepšali tudi ostalim. Tokrat smo se dotaknili predvsem src iz otroških vrst.

V okviru vseslovenske akcije Božiček za en dan, ki je potekala od 15. novembra do 4. decembra, so vsi občani, ki so sodelovali v akciji, svoja darila prinesli na naš klub, ki je deloval kot eno izmed zbirnih mest. Aktivisti smo ob štetju prišli do zaključka, da je bilo letos oddanih kar 106 škatel – 106 Božičkov, ki so narisali nasmeh na obraz 106 otrokom!

V petek, 30. novembra, pa smo v Mladinskem klubu Nade Žagar priredili dobrodelni koncert za Davida, skoraj štiriletnega dečka, ki po zahtevni operaciji hrbtenice potrebuje dveletno pooperativno rehabilitacijo in aktivno fizioterapijo več ur tedensko. Ker sta starša prisiljena poiskati dodatne samoplačniške terapije, smo KŠIB, MKNŽ ter glasbena skupina Ana Pupedan stopili skupaj ter za Davida z vstopnino in prostovoljnimi prispevki zbrali dobrih 1.800€.

Aktivisti kluba se iskreno zahvaljujemo vsem, ki ste bili del naše decembrske zgodbe in ste nam na kakršen koli način pomagali pri lepšanju prazničnih dni. Upamo, da bodo tudi vaši prazniki čarobni!

 

Kšibovci vam želimo vesel in miren božič ter veliko zdravja, ljubezni in uspehov v novem letu. Srečno!

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *