Pobuda Moč besed osvaja Slovenijo

Pobuda Moč besed, ki jo vodita partnerja Itak in Zveza prijateljev mladine Slovenije, in ki opozarja na sovražni govor med mladimi na spletu, bo z ulično zabavo Itak Urban Art dobila svoje mesto v Ljubljani, 2. oktobra, med 13. in 21. uro pred pubom Zlata Ladjica. Na njej bo s pomočjo uveljavljenih slovenskih uličnih umetnikov nastala unikatna poslikava v velikosti 30 kvadratnih metrov za bolj kakovostno medvrstniško komunikacijo ter strpnejši dialog in kulturo spletnega komuniciranja.

 

Na dogodku se obetajo tudi brezplačna delavnica risanja s spreji in valjčki, plesni nastopi, DJ in fotografiranje unselfijev. Umetniki bodo v oktobru slikali tudi v Mariboru in Kopru. 

Doslej se je pobudi Moč besed na družbenem omrežju Facebook pridružilo že več kot 7.000 podpornikov in preko 30 medijsko prepoznavnih podpornikov.

unnamed 1

Posebna zahvala za širok doseg pobude Moč besed gre več kot 20 nevladnim organizacijam iz vse Slovenije, ki s svojo strokovnostjo ter predanostjo širijo sporočila pobude: Unicef, Zveza študentskih klubov Slovenije, Študentska organizacija Slovenije, Študentska organizacija Univerze v Ljubljani, Študentska organizacija Univerze v Mariboru, Študentska organizacija Univerze na Primorskem, ŠKUC, Ljubljanska mreža info točk L’MIT, Infopeka, Pekarna Magdalenske mreže Maribor, CEZAM – Center za mlade Ruše, Klub belokranjskih študentov, Klub ajdovskih študentov, Klub ptujskih študentov, Klub študentov občin Postojna in Pivka, Klub študentov šmarske regije in Obsotelja, Klub študentov občine Koper, Klub študentov Kranj, Klub študentov Lendava, Klub goriških študentov, Mladinski svet Velenje, Mladinski center Idrija, Študentska sekcija Slovenskega društva za odnose z javnostmi in Društvo študentov novinarstva FEJS. Pobuda je seveda odprta tudi za nove organizacije, ki se želijo pridružiti.

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *