POSLEDNJI QUEENSDAY NA NIZOZEMSKEM

Sedanja Kraljica Beatrix 30.4.2013 svojo krono predaja prestolonasledniku Alexandru! Naslednje leto 2014 bodo Nizozemci slavili Kraljev dan in to na Alexandrov rojstni dan 27. aprila.

28. april – 3. maj 2013

PROGRAM POTOVANJA:
1. dan, nedelja 28. april:
18.00 odhod iz Ljubljane in vožnja proti Nizozemski.
Nočna vožnja skozi Nemčijo.

2. dan, ponedeljek 29. april:
Prihod v Amsterdam v jutranjih urah. Sledi orientacijski ogled mesta mimo znamenitosti: Trg Dam, Kraljeva palača, plavajoča tržnica cvetja in rdeča četrt. Prosto za samostojne oglede in nakupe v eni od neštetih trgovin.
Popoldan odhod proti naselju in namestitev po objektih.
V naselju se nahaja bazen z ogrevano vodo 30°C, kjer se lahko dve uri brezplačno kopate.
Zvečer priprava večerje in prva nočitev.

3. dan, torek 30. april – QUEENSDAY:
Samopostrežni zajtrk v restavraciji, ob primerni uri odhod v Amsterdam, kjer se bo odvijala najbolj vesela zabava na Nizozemskem – zadnji Kraljičin dan v zgodovini te dežele. Mesto, ki ga bo obiskalo najmanj pol miljona obiskovalcev, se bo spremenilo v vsesplošno oranžno veselico. Ta dan boste doživeli prav vse, kar ste do sedaj slišali od prijateljev – nobeno vprašanje ne bo ostalo neodgovorjeno
Če vas ples in zabava v mestu ne zanimata preveč, boste imeli dovolj časa za obisk enega od muzejev; Rijksmuzej, Vincent van Gogh ali pa Hišo Ane Frank. Naš vodnik vam bo vedel svetovati. Zvečer povratek v naselje in druga nočitev.

4. dan, sreda 1. maj – Cvetna polja, etno vasica in Den Haag:
Po samopostrežnem zajtrku gremo na obisk podeželja. Najprej bomo obiskali etno vasico “Zaanse Schans”, kjer bomo občudovali stare holandske hiše in spoznali dve tipični obrti: sirarstvo in coklarstvo. Po ogledu sledi obisk cvetnih polj.
Na 32-ih hektarjih površin bomo videli več kot šest miljonov cvetlic, od orhidej do tulipanov, hijacint, … najrazličnejših barv in velikosti. Po ogledu nadaljujemo pot v Delft na ogled delavnice za poslikavanje keramike. Pozno popoldne pa še v obmorsko letovišče Scheveningen do Den Haaga, kjer bodo dan pred našim prihodom ustoličili novopečenega holandskega kralja Willema Aleksandra. Krajši postanek pri Binenhofu, kompleksu parlamentarnih stavb, domovanju parlamenta in sedežu kralja. Zvečer si bomo za kakšno uro privoščili “Amsterdam by night”. Sprehodili se bomo po “Rdeči četrti “. Pozno zvečer povratek v naselje in tretja nočitev.

5. dan, četrtek 2. maj – Volendam in obiski muzejev in galerij v Amsterdamu:
Samopostrežni zajtrk. Dopoldan obisk zelo znane ribiške vasice Volendam, kjer se domačini še vedno sprehajajo v tradicionalnih narodnih nošah. Vaško pristanišče je še vedno ohranilo značilen šarm in v njem je še danes zasidranih kar nekaj starih ladij. Po obisku Volendama gremo v Amsterdam.
Ta dan bose imeli možnost ogleda Heineken pivovarne, Ajax Arena stadiona ali katerega od muzejev. Lahko boste najeli kolo in se sami odpravili na kolesarski potep po mestu. Dan, ko boste Amsterdam raziskali, kot ste si to vedno želeli. Zvečer prihod v naselje in četrta nočitev.

6. dan, petek 3. maj – borza cvetja “Aalsmeer” in odhod proti domu:
Odhod iz naselja zgodaj, predvidoma ob 7.00.
Dopoldan še obisk največje borze cvetja na svetu “Aalsmeer”. Vsak dan v prostranih halah prodajo več kot 16 miljonov kosov cvetja in takoj razpošljejo po vsem svetu.
Sledi dnevna vožnja skozi Nemčijo in Avstrijo do Slovenije.
Prihod v Ljubljano predvidoma ob 23.30.

CENA
člani: 199€
nečlani:238€

Cena programa vsebuje:
– štiri nočitve v dvoposteljnih sobah v bungalovih,
– tri samopostrežne zajtrke v restavraciji v naselju,
– zunanje oglede po programu,
– stroške končnega čiščenja,
– prevoze, cestnine, predornine,
– osnovno zavarovanje potnikov.

Cena programa ne vsebuje:
– dodatnega zavarovanja potnikov z asistenco v tujini,
(lahko vam uredi organizator potovanja)
– brisač in kuhinjskih krp ter prevlek za posteljnino,
– dodatnih vstopnin za muzeje po lastni izbiri v Amsterdamu,
– vstopnin za cvetna polja 13,00 EUR,
– turističnih taks 1,25 EUR na osebo na nočitev,
– vstopnin za borzo cvetja 4,50 EUR.

Namestitev:
Prijetno naselje ob obali morja, slabo uro vožnje stran od Amsterdama.
Gre za samostoječe hišice, bungalove za šest oseb, kar se je izkazalo za odlično rešitev za študentske izlete. Vsak bungalov meri 55 m2, ima tri spalnice, v vsaki po dve ležišči, dnevno sobo, kuhinjo in kopalnico. V naselju se nahaja še trgovina “Spar” in restavracija, kjer bomo zajtrkovali.

Več informacij na KŠIBovo telefonsko številko, ki jo najdete na naši spletni strani test2.ksib.si, prijave pa potekajo do 31.3.2013 na spodnji mail:

diana.iskra.1@gmail.com

V primeru premajhnega števila izlet odpade!

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *