Pustno vzdušje tudi za otroke

Naloga pusta je pregnati zimo. Takrat se oblečemo v pustne maske in skačemo naokrog ter se veselimo – predvsem tega, da prihajajo zopet topli in daljši dnevi.

Pust je zelo pisan dogodek v vseh pomenih te besede – nosimo pisana oblačila in maske, povsod okoli nas je pestro dogajanje. Da bi to pisano obdobje začutili tudi naši otroci, smo se združila tri društva, in sicer društvo Otroške zabave in animacija, Klub študentov Ilirska Bistrica in Turistično informacijski center Ilirska Bistrica ter za otroke pričarala pravo pustno in sproščeno vzdušje. V petek, 2. februarja, so v Domu na Vidmu potekale ustvarjalne delavnice, v soboto, 10. februarja, pa pravo pustno rajanje za otroke v šotoru za Domom na Vidmu. Otroci so lahko v pustnih maskah zaplesali s prekrasnimi indijankami, svojo ustvarjalnost pa spodbujali na delavnicah, na katerih so med drugim izdelovali ropotuljice, da bi z njimi še glasneje pregnali zimo.

A s skupnimi močmi nam ni uspelo, saj smo le dva dni zatem dobili novo pošiljko snega. Verjamemo pa, da so se je naši nadobudneži prav tako razveselili.

 
Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *