Vabljeni na Areno podjetništva!

Študentska arena išče podjetne mlade in tiste, ki to želijo postati! V okviru Študentske arene, največje izobraževalno-sejemske prireditve za mlade v Sloveniji, bo od 21. do 23. oktobra že drugič potekal tridnevni projekt Arena podjetništva. Na dogodku bodo lahko mladi, ki si želijo osvojiti podjetniške veščine, s predavatelji, mentorji in motivatorji oblikovali in realizirali svoje podjetniške ideje ter se potegovali za številne nagrade za zagon podjetja, t. i. StartupKit.

 

 

Untitled 1

Cilj Arene podjetništva je zgraditi mrežo mladih z različnimi znanji, iz različnih študijskih smeri in jih nato povezati med seboj in z investitorji. Želimo jim namreč pokazati, da lahko s povezovanjem idej, različnih znanj in pogledov na določen izziv skupaj ustvarijo boljše rešitve, najdejo izjemno inovativne ideje in uspešneje rešujejo različne družbene potrebe – ravno to je osnova vseh dobrih podjetniških idej.

Pod vodstvom pospeševalnika mladinskega podjetništva Ustvarjalnika bodo mladim skozi tridnevni dogodek svoje uspešne zgodbe predstavljali tudi mladi mentorji in motivatorji, ki poslujejo ne le v Sloveniji, temveč po vsem svetu.

Prvi dan se bodo udeleženci povezali v delovne skupine in pod mentorstvom Ustvarjalnika oblikovali in predstavili svoje podjetniške ideje. Drugi dan bodo skupine prisluhnile predavanjem, ki bodo razkrila pomembnost poslušanja, povezovanja, iznajdljivosti in prilagodljivosti v podjetništvu. Udeležence bo nagovorilo tudi slovensko-ameriško podjetje Zemanta z motivacijskem predavanjem o tem, kaj vse se skriva za uspešnimi podjetniškimi zgodbami. Mladina, d. d., bo pripravila okroglo mizo o tem, zakaj so priljubljena oblika lansiranja podjetniške zgodbe, t. i. start-upi, v Sloveniji tako zapostavljeni v smislu finančne in strateške podpore. V zaključnem četrtkovem dnevu pa se bosta predstavila tudi dva uspešna podjetnika – srednješolca, ki sta razvila vsak svoj produkt. Sicer pa bo četrtek namenjen pripravi »pitcha«, predstavitvi idej in razglasitvi zmagovalne ideje. Zmagovalna skupina bo prejela vrsto nagrad, s pomočjo katerih bo lahko lansirala svoj start-up in uspešno začela s poslovanjem.

Samo lani je v okviru Arene podjetništva sodelovalo 35 udeležencev, ki so se združili v 5 skupin. Nagrado za najboljšo idejo je tedaj prejela aplikacija za pametne telefone, ki uporabnikom ponuja posebno uporabniško izkušnjo v turizmu.

Prijave na Areno podjetništva so obvezne, vstop pa je prost.

Izdelana podjetniška ideja ali predznanje niso pogoj za sodelovanje.

 

Do več informacij lahko dostopate tukaj.

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *