Začela se je prodaja subvencioniranih mesečnih vozovnic

V začetku tega tedna se je začela predprodaja subvencioniranih vozovnic za dijake in študente za mesec september 2014. V kolikor se želite izogniti dolgim vrstam pred vrati ponudnikov prevozov, z nakupom raje pohitite.

 

 

Komu so subvencionirane vozovnice namenjene?

V skladu s Pravilnikom o izvajanju subvencioniranega prevoza, subvencionirana vozovnica pripada vsem dijakom, študentom in udeležencem izobraževanja odraslih, ki imajo bivališče oddaljeno najmanj 2 kilometra od kraja izobraževanja.

Novosti

Proti koncu julija je bil v Uradnem listu RS objavljen Pravilnik o spremembah in dopolnitvi Pravilnika o izvajanju subvencioniranega prevoza. Pravilnik vsebuje manjše spremembe, ki se uvajajo z novim šolskim oziroma študijskim letom in so vezane predvsem na postopke pridobitve upravičenosti do subvencioniranega prevoza. Spremembe so tako vidne v sami vlogi, dokazovanju statusa s potrdilom o vpisu ter v primeru praktičnega izobraževanja.

Kako do vozovnice?

Nikakor ne smete pozabiti izpolniti in potrditi vloge za izdajo subvencionirane vozovnice (navodila za izpolnjevanje vloge najdete tukaj), h kateri lahko priložite tudi originalno potrdilo o vpisu. V obdobju opravljanja delovne prakse je potrebno k vlogi priložiti še potrdilo o opravljanju praktičnega izobraževanja. Brez osebnega dokumenta pa se nikakor ne lotite pridobivanja subvencionirane vozovnice. In če že imate elektronsko kartico (brezkontaktno čip kartico) iz preteklega šolskega leta, je nikakor ne pustite doma v predalu! Če le-te nimate, bo nakup nove znašal 10 evrov.

Cena vezana na število kilometrov

Cene subvencioniranih vozovnic so vezane na število kilometrov, in sicer vozovnica za razdaljo do 60 kilometrov stane 25 evrov, za razdaljo med 60 in 90 kilometrov 35 evrov in za razdaljo nad 90 kilometrov 55 evrov. Tisti, ki med izobraževanjem bivate v kraju izobraževanja, boste lahko ne glede na relacijo na kateri potujete, kupili subvencionirano mesečno vozovnico za največ 10 voženj na mesec. Cena te vozovnice je 20 evrov. Poleg nakupa mesečnih vozovnic, obstaja tudi možnost nakupa polletne ali letne vozovnice. Več o cenah teh subvencioniranih vozovnic najdete tukaj.

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *